Kakšna je natančnost obdelave stroja za lasersko rezanje?

2024-07-09 14:38:51

Natančnost laserskega rezalnega stroja je zelo visoka, do podmilimetrske stopnje, in natančnost je višja od tega tradicionalnega mehanskega reza. Laserski rezalni stroj je brezkontaktna metoda obdelave, ki uporablja visokoenergijski laserski žarek za rezanje brez fizičnega stiku, in ne proizvaja nikakršnih vibracij in mehanske sile, tako da ne povzroča deformacij in poškodb na obdelovancu, zagotavlja visoka kakovost in natančnost natančnih delov.


Na natančnost laserskega rezalnega stroja vplivajo v glavnem naslednji dejavniki:

1. Laserski žarek kakovost

Boljša kakovost laserskega žarka, manjša je fokusirana točka, in višja kakovost rezanja in natančnost.


2. Optični sistem

Visoko natančen in visokokakovosten optični sistem lahko močno izboljša natančnost laserskega rezalnega stroja. Ko laserski rezalni stroj deluje , optični sistem bo usmerjal laserski žarek na zelo položaj obdelovanca, zagotavlja natančnost in stabilnost laserski žarek, tako da se doseže visokonatančna obdelava.


3. stroj natančnost

Strojna natančnost je tudi eden od ključnih dejavnikov ki vpliva na natančnost laserskega rezalnega stroja. Laserski rezalni stroj mora imeti visoko -natančni sistem pozicioniranja, vključno z delovno mizo, vodilom tirnico, servo motor, senzorjem in drugimi deli morajo zagotavljati natančnost, tako da zagotovite natančnost obdelave laserskega rezalnega stroja.


4. Rezalni parametri

Različni materiali in različne debeline zahtevajo različne rezalne parametre, kot na primer laserska moč, točkovni premer, pretok plina, rezalna hitrost, itd. Prilagajanje teh parametrov lahko učinkovito vpliva na natančnost rezanja.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)