Kakšna je enota hitrosti stroja za lasersko rezanje?

2023-09-22 17:17:27

Obstaja veliko parametrov laserskega rezalnega stroja, in hitrost je eden med njimi. Tako imenovane hitrosti 2c so obdelava hitrost in prazna vrstica hitrost, tukaj navedena hitrost, to je, hitrost procesiranja.

 

Hitrost laserskega rezalnega stroja se običajno meri v milimetrih na sekundo (mm/s). Ta enota odraža hitrost s katerim lasersko rezalno glavo premika. Vendar, v nekaterih primerih, je možna uporaba tudi metrov na minuto (m/min) kot enoto za izražanje rezalne hitrosti, zlasti v nekaterih praktičnih uporabah ali v opisu tehničnih parametrov opreme. Obe enoti lahko uporabljati za merjenje učinkovitosti laserskega rezalnega stroja, vendar se izbrati za uporabo glede na različne navade ali izrazne potrebe.

 

Koliko je primerna hitrost laserskega rezalnega stroja?

 

Najprimernejša hitrost reza laserskega rezalnega stroja je odvisna od številnih dejavnikov, vključno vendar ne omejeno na moč laser, vrsta materiala za rezanje, debelina materiala, fizikalne lastnosti materiala (kot npr. toplotna prevodnost, tališče), zahteve kakovost rezanja, in uporabljen pomožni plin. Zato, ni ni fiksnega "najbolj primerno" hitrost, vendar jo jo treba prilagoditi glede na posebno situacijo.

 

Sledi nekaj referenčnih vrednosti za razumevanje razpona hitrosti laserskih rezalnih strojev pod različnimi pogoji:

 

1, za 500W fiber laserski rezalni stroj, je hitrost rezanja 1mm nerjavnega jekla približno 2200mm/min.

 

2, stroji z višjo močjo, kot 3000W fiber laserski rezalni stroj, hitrost reza 1mm nerjavnega jekla lahko doseže 35m/min.

 

3, pri rezanju debelejših materialov (kot 10mm nerjaveče jeklo), bo hitrost znatno zmanjšana, vendar s povečanjem moči laserja (na primer, z 6000W ali 12000W), lahko še ohranja določeno stopnjo rezanja, kot 1,8m/min do 6m/min .

 

Da bi določili najprimernejšo hitrost rezanja, je pogosto potrebno izvesti dejanske teste in natančno prilagoditi rezultate na vzorec reza. Upravljavec lahko začne s priporočeno začetno hitrostjo temelji na izkušnjah, nato opazuje kakovost rezalnega roba (kot kot gladkost, pravokotnost), pogoj žlindre, in stabilnost postopka rezanja, in ustrezno nastavite hitrost da dosežete najboljše rezultate rezanja. Poleg poleg, uporaba funkcije samodejnega uglaševanja sodobnih laserskih rezalnih strojev lahko tudi pomaga najti najboljše nastavitve parametrov za določena naloga.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)