S katerimi težavami se pogosto srečujemo pri rezanju jeklenih konstrukcij?

2023-12-12 13:28:04

1. Toplotno prizadeto območje (HAZ) : Ker se lasersko rezanje rezuje na temelji toplote, bo laserski žarek proizvedel visoko temperaturo na območju rezanja, povzroči območje toplotnega prizadeta, to je 2c del blizu linije rezanja. HAZ lahko povzroči da se material deformira, otrdi ali razgradi.


2. Udrtine: Med postopkom rezanja, se lahko pojavijo nekaj udrtin ali negladki robovi. To lahko vpliva na kakovost cut, estetika, in sestavljanje obdelovanca.


3. Poševno rezanje: Poševno rezanje se nanaša na situacijo kjer reza črta ni pod pravim kotom na navpično črto na površina materiala. To je lahko zaradi ker kot laserskega žarka ni pravilno prilagojen ko je vzporeden s površino materiala. Zakotni rezi lahko vplivajo na prileganje in natančno poravnavo materialov.


4. Ostanki zvara: lahko so zvarjeni spoji ali zvari v jekleni konstrukciji, in varilna žlindra in ostanki zvara lahko ostanejo blizu vara med laserskim rezanjem. Ti ostanki morda zahtevajo dodatne korake ravnanja.


5. Učinek prevleke: Če je prevleka na površini jeklene konstrukcije (kot na primer razpršena barva), laser lahko reagirajo s prevleko ali zažgejo prevleko med postopkom rezanja, in vplivajo na kakovost reza in zaščitni učinek prevleke.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)