Katere težave se lahko pojavijo v procesu obdelave in rezanja v vesoljski proizvodnji?

2023-12-05 16:37:37

1. Materiale visoke trdnosti je težko rezati: materiali visoke trdnosti se pogosto uporabljajo na vesoljskem področju, kot titanove zlitine in zlitine na niklju. Visoka trdota in nizka toplotna prevodnost teh materialov otežujejo tradicionalne metode rezanja. Težave kot hitra obraba orodja in slaba kakovost rezanja se lahko pojavi v postopku rezanja.

 

2. Nadzor območja toplotnega prizadeta: Zaradi natančnih zahtev po vesoljski komponentah za vesoljske komponente, vpliv območja toplotnega prizadeta na velikost in obliko treba nadzirati znotraj sprejemljivega območja. Tradicionalne metode rezanja, kot na primer plamensko rezanje in plazemsko rezanje, lahko povzročijo velike toplotno prizadeta območja, ki povzročijo dimenzijske spremembe in degradacijo lastnosti materiala.

 

3. Težavno rezanje šivov: za letalske dele je pogosto potrebno izvesti zapleteno rezanje šivov, ki zahteva visoko kakovost rezanja in visoko natančnost. The tradicionalna mehanska metoda rezanja ima lahko težave pri linijskem rezanju zareze, vendar ima lasersko rezanje večjo natančnost in kontrolljivost, kar je boljše realizirati linijski rezalni rez.

 

4. Zahteve glede natančnosti in hitrosti: vesoljska proizvodnja ima visoke zahteve za natančnost rezanja in hitrost. Tradicionalne metode rezanja morda ne morejo izpolnjujejo potrebe po visokonatančnem in hitrem rezanju ob istem času, in laserski rezalni stroji lahko dosežejo visoko natančno in visoko- hitrost rezanja s prilagajanjem rezalnih parametrov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)