Kaj naj storim, če se šoba laserskega rezalnika pregreje?

2024-05-31 17:41:05

Med delovanjem laserskega rezalnika, je pregrevanje šobe pogosta težava, ki lahko povzroči vrsto težav, predvsem vključno z naslednjimi vidiki:

 

Zmanjšana kakovost rezanja: Pregrevanje šobe lahko povzroči deformacijo ali poškodbe, kar vpliva na ostrenje in pršenje učinek laserskega žarka. To lahko privede do težav kot kot neenakomerni rezalni robovi, nedosledne globine reza, in grobe rezne površine, ki resno vplivajo na natančnost in kakovost rezanega obdelovanca.

Zmanjšana stabilnost rezanja: Pregrevanje šobe lahko tudi povzroči odklon ali razpršitev laserskega žarka, kar zmanjša stabilnost postopek rezanja. To lahko povzroči da rezalna pot odstopa od vnaprej določene poti, kar povzroči nepopolno rezanje, manjkajoče rezanje ali ponavljajoče rezanje .

Povečano tveganje za poškodbo opreme: Dolgotrajne visoke temperaturne pogoje lahko pospešijo staranje in obrabo šobe in njenih obdajajočih komponent , in lahko privede celo do resnejše okvare opreme. Na primer, popačena šoba lahko povzroči da laserski žarek ne preide pravilno, poškoduje laserski generator ali druge kritične komponente.

Varnostne nevarnosti: Pregrevanje šobe lahko tudi povzroči varnostne nevarnosti kot požar. Če hladilni sistem okoli šobe odpove ali je nezadosten , visoka temperatura lahko vžge bližnje vnetljive snovi, in povzroči požar nesrečo.

Za problem pregrevanja šob, se lahko sprejmejo naslednji ukrepi za preprečevanje in reševanje:

 

Optimizirajte hladilni sistem: zagotovite da hladilni zrak (ali hladilna voda) sistem šobe deluje normalno, in redno preverjajte in vzdržujte opremo za hlajenje da zagotovite da njen hladilni učinek izpolnjuje zahteve.

Prilagodite rezalne parametre: Glede na karakteristike in debelino rezalnega materiala, razumno prilagodite lasersko moč, rezalno hitrost in ostrenje položaj in drugi parametri se izogibati previsoki energijski gostoti koncentrirani pri šobi.

Redni pregled in menjava šob: redno preverjanje obrabe in deformacije šob, pravočasna menjava poškodovanih šob, da preprečite vpliv kakovost reza in varnost opreme.

Okrepiti vzdrževanje opreme: Redno izvajati obsežne preglede in vzdrževanje laserskega rezalnega stroja, vključno s čiščenjem optične poti, preverjanje leče, prilagajanje mehanskih delov, itd., za zagotovitev da je oprema v dobrem delujočem stanju.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)