Kdaj zamenjati rezalno glavo stroja za lasersko rezanje?

2023-09-18 14:17:50

Laserska rezalna glava kot ključna komponenta laserskega rezalnega stroja, njen čas zamenjave ni fiksen, običajno temelji na naslednjih pogojih da ugotovimo ali jo treba zamenjati:

 

1. Zmanjšanje časa uporabe in zmogljivosti: življenjska življenjska doba laserske rezalne glave je povezana s pogostostjo uporabe in vrsto rezalnega materiala. Na primer, glede na podatke, je življenjska doba leče za ostrenje približno 2400 ur, in to je zamenjana približno vsakih 3-6 mesecev; Zaščitno lečo je lahko zamenjati vsakih 7 dni ali tako, saj neposredno blokira ostanke iz postopka rezanja.

 

2. Kakovost rezanja zmanjšana: Če se ugotovi da rezilo začne postajati hrapavo, zarez, ali je rezalna hitrost znatno zmanjšana, to je lahko znak za zmanjšanje zmogljivosti rezalne glave, treba preveriti in razmisliti o zamenjavi.

 

3. Redni pregledi in vzdrževanje ugotovijo poškodbe: pri rednem pregledu vzdrževanja, če se na rezni glavi ugotovi fizične poškodbe, onesnaženje leč ali nenormalno funkcijo ostrenja, tudi če ni v ciklu načrtovane menjave je potrebno zamenjati pravočasno.

 

4. Alarm opreme: Ko kontrolni sistem laserskega rezalnega stroja pošlje alarm, povezan z rezalno glavo, nakazuje da lahko pride napaka ali problem z delovanjem, in potrebno je oceniti ali je treba zamenjati rezilno glavo.

 

5. Priporočilo proizvajalca: različne blagovne znamke in modeli laserskih rezalnih strojev, njihovi proizvajalci običajno podajo priporočeni cikel zamenjave določenih delov, upoštevanje smernic proizvajalca's za zamenjava je najbolj neposredna metoda.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)