Zakaj se laserski rezalni stroj upočasni?

2023-09-22 17:17:27

Hitrost stroja za lasersko rezanje je pomemben parameter opreme. Hitrost stroja za lasersko rezanje je razdeljena na hitrost obdelave in hitrost suhega teka. Hitrost obdelave stroja za lasersko rezanje je mogoče prilagoditi. Torej, če se hitrost stroja za lasersko rezanje upočasni, kaj je splošni vzrok?

 

1. Moč laserja se zmanjša: Moč laserja, ki je osrednja komponenta opreme, sčasoma postopoma upada, kar ima za posledico zmanjšano učinkovitost rezanja. Hitrost rezanja je mogoče obnoviti z rednim vzdrževanjem in testiranjem moči laserja, zamenjavo starajočih se delov ali po potrebi nadgradnjo laserja.

 

2. Kontaminacija ali poškodba optične leče: Če je leča ali reflektor na laserski poti prašen ali poškodovan, bo to zmanjšalo izhodno učinkovitost laserja in vplivalo na hitrost rezanja. Optične leče je treba redno čistiti ali menjavati.

 

3. Težava pri ostrenju: Nepravilen položaj ostrenja ali premer točke bosta zmanjšala učinkovitost rezanja. Parametre ostrenja je treba prilagoditi, da se zagotovi optimalna kakovost žarka in rezultati rezanja.

 

4. Neustrezna razdalja med šobo in obdelovancem: Med šobo in obdelovancem je treba vzdrževati ustrezno razdaljo (običajno se priporoča 0,8 mm). Preveč ali preblizu vpliva na učinkovitost rezanja.


5. Nepravilna nastavitev pomožnega plina: Vrsta, tlak in pretok pomožnega plina imajo velik vpliv na postopek rezanja. Nastavitve plina je treba prilagoditi glede na material in debelino, ki se reže.

 

6. Lastnosti rezalnega materiala: Spremembe v gostoti, debelini, odbojnosti in drugih značilnostih rezalnega materiala bodo prav tako povzročile upočasnitev rezalne hitrosti. Rezalne parametre je treba prilagoditi različnim materialom.

 

7. Prekomerna uporaba opreme: dolgotrajno neprekinjeno delovanje bo povzročilo pregrevanje opreme in vplivalo na delovanje. Razporedite delovni čas razumno in opravite potrebno hlajenje in vzdrževanje.

 

8. Nastavitve nadzornega sistema in programske opreme: napačne ali zastarele nastavitve programske opreme za nadzor lahko prav tako vplivajo na učinkovitost rezanja. Preverite in posodobite programsko opremo nadzornega sistema za optimizacijo rezalnih parametrov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)