Zakaj se zmanjša moč stroja za lasersko rezanje vlaken?

2023-09-28 14:42:03

Dokler bo stroj imel izgubo dni,stroj za lasersko rezanje vlakenje prav tako neizogiben, v procesu dolgotrajne uporabe bo prišlo do počasne hitrosti rezanja, natančnosti rezanja in drugih težav. Mnogi ljudje mislijo, da se je laserska moč opreme za lasersko rezanje zmanjšala, pravzaprav ni pravilno, obstaja veliko razlogov, ki bodo vplivali na moč stroja za lasersko rezanje, ne nujno problem laserja.

 

Fokusno mesto

Položaj ostrenja bo vplival na natančnost laserskega rezanja, zlasti v premeru točke ostrenja. Premer žariščne točke mora biti čim manjši, da se ustvari ozka reža; Premer goriščne točke je sorazmeren z globino goriščne točke leče in manjša kot je globina goriščne leče, manjši je premer goriščne točke.

 

Razdalja med šobo in obdelovancem

Razdalja med šobo in obdelovancem vpliva tudi na zmanjšanje moči stroja za lasersko rezanje vlaken. Preveč daleč bo povzročilo nepotrebno izgubo kinetične energije, preblizu pa bo vplivalo na razpršitev produkta rezanja z brizganjem, primerna razdalja je 0,8 mm. Poleg tega stroj za lasersko rezanje z vlakni v glavnem izvaja rezanje obdelovanca z neravno površino z naknadno nastavitvijo, višina šobe in obdelovanca pa morata biti med delovanjem vedno enaka.

 

Prekinitvena hitrost

Hitrost rezanja ima velik vpliv na moč opreme za lasersko rezanje vlaken, hitrost rezanja pa je sorazmerna z močjo stroja za lasersko rezanje vlaken. Hkrati je kakovost rezanja povezana s kakovostjo laserskega žarka in tudi z značilnostmi sistema za koncentriranje laserskega žarka, to je, da ima velikost laserskega žarka po koncentriranju velik vpliv na lasersko rezanje. kakovosti.

 

Pomožni plin

Velikost in tlak pomožnega plina prav tako vplivata na moč stroja za lasersko rezanje vlaken. Pomožni plin je prednostno stisnjen zrak ali inertni plin. Če se debelina obdelanega materiala poveča ali je hitrost rezanja počasna, je treba zračni tlak ustrezno zmanjšati, z nižjim zračnim tlakom pa lahko preprečite zmrzovanje rezalnega roba.

 

Laserska moč

Če je prejšnjih več elementov izključenih, se upošteva zmanjšanje moči laserja. Po daljšem obdobju uporabe se nekateri deli opreme postarajo. Laser je jedro in najpomembnejša komponenta stroja za lasersko rezanje kovin in moč se bo po dolgotrajni uporabi zmanjšala. Poleg zgornjih točk bodo zmogljivost, velikost in debelina obdelanega materiala vplivali tudi na zmanjšanje moči stroja za lasersko rezanje vlaken.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)