Zakaj stroj za lasersko rezanje nima laserja?

2024-05-30 10:27:27

Laserski rezalni stroj ne izstopi pri rezanju, kar je lahko povzroči različni razlogi. Tukaj je nekaj pogostih vzrokov in njihove rešitve:

 

1. Preverite stanje opreme

Lasersko stikalo ni vklopljeno:

Prepričajte se, da je lasersko stikalo pravilno vklopljeno. Stikalo "-" označuje da je stikalo omogočeno in stikalo "O" označuje da je stikalo onemogočeno.

Napajanje napajanje problem:

Preverite ali napajalnik laserja deluje pravilno. Preverite ali indikator napajanja sveti. Če je izklopljen, preverite ali napajanje je kabel zrahljan in ali je lasersko stikalo vklopljeno.

Če je napajanje normalno vendar ni svetlobe poskusite pritisniti testni gumb na laserskem napajalniku da vidite če obstaja laserski izhod.


2. Moč laserja in Nastavitve

Nastavitev moči laserja je premajhna :

Preverite ali so nastavitve laserske moči prenizke. Zagotovite da so nastavitve laserske moči znotraj razumnega območja. Zagotovite da najmanjše moč je več kot 10 %.

Laser cev problem:

Laserska cev je lahko poškodovana ali starana, kar posledično zmanjša izhod laserja ali sploh ni svetlobe. Preverite ali je poškodovana, uhajanje vode, znake opeklin znotraj laserske cevi.


3. Preverite sistem optične poti

Ogledalo ali ostrenje ogledalo poškodba:

Če reflektor ali ogledalo za ostrenje ni vzdrževano ali poškodovano pravočasno, laser ne ostri ali odbije pravilno. Preverite luč prepustnost zrcala in leče je dobra, za zagotavljanje da leča ni obarvana, ni razpok.

Optična pot odmik:

Odklon laserske poti bo povzročil da laser ne pravilno sveti na obdelan material. Preverite ali laserska optična pot je zamaknjena in ga nastavite na pravilen položaj.


4. Preverite druge pomožne sisteme

Vodni cirkulacijski sistem:

Laserski rezalni stroji so običajno opremljeni sistemom za kroženje vode za hlajenje laserske cevi. Preverite če je kroženje vode normalno in zagotovite da je kroženje vode nemoteno. Če je težava s sistemom za ščito od vode, poskusi s kratkim stikom zaščite za vodo ( opomba: to operacijo morate izvajati previdno da preprečite poškodbe laserske cevi).

Kontrolni signal in svetlobni signal:

Preverite ali so svetlobni signal, kontrolni signal in signal za ščito vode hladilne aparata normalni. Zagotovite da se vsi kontrolni signali prenašajo v mesto in se ne pojavijo napake.


5. Drugi možni vzroki

Optični sklopnik izolator napaka (če je na voljo) :

Če je optični sklopnik nameščen na napravo, je napaka optičnega sklopnika lahko povzročila da odhodnega optičnega signala ni mogo prenesti na napajalnik laserja. Na tej točki, lahko poskusite izvleči optični sklopnik izolator in priključiti signalno linijo neposredno na laserski napajalnik za testiranje.

Težave z združljivostjo programske in strojne opreme:

Preverite ali so programska in strojna oprema laserskega rezalnega stroja združljivi, in zagotovite da je vsa programska oprema posodobljena na najnovejšo različico da bi se izognili laserskemu izhodu zaradi programske programske problem.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)