Zakaj je material po rezanju z laserskim rezalnim strojem črn?

2024-07-02 16:06:49

Ko uporabite laserski rezalni stroj za rezanje kovine, je pojav črna površina ali rob 3f To je povzročeno zaradi visoke temperature in oksidacije povzročene z laserskim rezanjem.


Zakaj laserski rezalni stroj po rezanju pocrni po?

1.Površinska obdelava: metoda obdelave površine materiala bo tudi vplivala na rezultat laserskega reza. Na primer, če obstajajo nečistoče kot na olje in utrip na površini, se bodo pekle v tvorbo koksa ko laser zareže, in povzroči črno lise na površini.

 

2.Sestava materiala: Pomemben dejavnik ki privede do laserskega reza črno je sestava materiala. Kdaj se laserska energija absorbira, večina energije se pretvori v toploto, če sestava materiala vsebuje zlahka oksidirane materiale, kot železo, jeklo in drugo kovine, ali les, ki vsebuje celulozo, bo proizvedel oksidacijsko reakcijo, posledično črne pike na površini.

 

Kaj naj storim če laserski rezalni stroj po rezanju?  pocrni

1.Izboljšajte metodo površinske obdelave materiala: pred laserskim rezanjem, je površina materiala ustrezno obdelana, čemur se lahko učinkovito izognete črne pike na površini materiala. Na primer, uporaba ukrepov zdravljenja kot kot odstranitev olja in odstranitev bliska lahko povzroči površina materiala bolj gladka, s čimer se prepreči nastajanje črnih pik.

 

2.Zmanjšajte moč laserja: če je moč laserja previsoka, bo povzročilo preveč toplote na površini material, ki povzroča oksidacijsko reakcijo materiala, kar posledično na črne pike na površini. Zato, ustrezno zmanjšanje laserska moč je eno od pomembnih sredstev za preprečevanje črnitve.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)