Zakaj je olje na leči stroja za lasersko rezanje?

2023-09-27 14:51:36

1. Nepravilna uporaba pomožnega plina: Pri uporabi zraka kot pomožnega plina, ker zrak vsebuje vodo in morebitne oljne hlape, zlasti v sistemu stisnjenega zraka, če ni učinkovite naprave za ločevanje olja-vode, se lahko mazalno olje v zračnem kompresorju vstopite v lasersko rezalno glavo s pretokom zraka in nanesite na lečo za tvorbo olja.

 

2. Težave s hladilnim sistemom: Če hladilni sistem laserskega rezalnega stroja uporablja mazivno olje ali hladilno tekočino, in prihaja do puščanja ali slaba cirkulacija sistema, lahko tudi povzroči da olje izhlapi ali uhaja v območje rezanja, in nato onesnaži objektiv.

 

3. Zunanji okoljski dejavniki: oljna megla ali olje in plin v delovnem okolju, kot druga mehanska oprema v bližnji uporaba oljnih maziv , se lahko tudi vdihne v stroj za lasersko rezanje, in na koncu odloži na lečo.

 

4. Nepravilno vzdrževanje: pomanjkanje rednega vzdrževanja opreme, kot ne pravočasna zamenjava zračnega filtra, filterskega elementa separatorja olje-voda , lahko tudi povzroči olje s pretokom zraka na lečo.

 

Zato, za rešitev problema onesnaževanja olja leč ne samo zahteva samo vsakodnevno čiščenje in vzdrževanje, ampak še bolj pomembno 2c je potrebno za izboljšanje kakovosti pomožnih plinov iz vira in okrepitev vzdrževanja in upravljanja opreme za zagotavljanje normalnega delovanja različnih sistemov in zmanjšati možnost onesnaževanja z nafto.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)