Ali vsi hidravlični strižni stroji potrebujejo dušik?

2022-12-19 11:14:44

Dušik ni potreben za delovanje hidravličnih škarij. Hidravlični strižni stroj je stroj, ki uporablja gibljivo zgornje rezilo in fiksno spodnje rezilo za uporabo primerne vrzeli med rezili, da uporabi strižno silo na kovinske plošče različnih debelin, da se plošče zlomijo in ločijo glede na zahtevano velikost.

Na splošno, če gre za veliko striženje, uporabite povratni valj, ker je teža držala orodja velika, tlak dušika pa nizek. Zgornje držalo orodja ne bo dvignjeno. Za majhne škarje se uporablja dušik.

Preden hidravlični škarjalni stroj teče v suhem teku, je treba uporabiti ročno ročico za delovni hod. Šele po potrditvi, da je normalno, lahko opremo zaženete. Pri opremi s hidravličnimi napravami preverite, ali mora biti količina olja v rezervoarju zadostna. Po zagonu oljne črpalke preverite, ali ventili in cevovodi tesnijo, tlak pa mora ustrezati zahtevam. Odprite odzračevalni ventil, da odzračite zrak v sistemu.

 Opombe o uporabi hidravličnih škarij:

 1. Zaženite škarjalni stroj za več ciklov prostega teka, da zagotovite, da v normalnih okoliščinah poskusite rezati liste različnih debelin od tankih do debelih. Prepričajte se, da je uporabnik seznanjen z delovanjem strižnega stroja.

  2. Pri poskusnem rezanju je potrebno prilagoditi razmik med različnimi rezili. Če ustrezen razmik rezila ni nastavljen, bo to vplivalo na vzdržljivost rezila.

  3. Hidravlični strižni stroj med postopkom striženja vklopi stikalo za manometer in opazuje vrednost tlaka v oljnem krogu. Pri rezanju 12 mm plošče mora biti tlak manjši od 20 MPa. Ta ventil za daljinsko uravnavanje tlaka ima tovarniško nastavljen tlak 20~22MPa. Uporabnik se mora držati tega predpisa in ne sme povečati pritiska za striženje preko določene površine materiala, kar bi povzročilo poškodbe stroja.

  4. Ravnovesje zvoka med delovanjem. Če je pri striženju hrup, ga je treba ustaviti in preveriti.

  5. Rezervoar za olje dvigne temperaturo za 60 stopinj, ko strižni stroj deluje, in se izklopi ter počiva, ko jo preseže.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)