Kakšne so tehnične težave pri rezanju debelih plošč s stroji za lasersko rezanje kovin?

2024-05-13 14:47:35

V dejanskem postopku rezanja stroja za lasersko rezanje kovine, je debelina plošče ki moč prereže omejena% 2c ki je povezan na princip laserskega reza. Lasersko rezanje je postopek fokusiranja laserja visoke močnosti na površino obdelovanec za rezanje, taljenje ali gorenje ga, dopolnjeno z rezanjem plina, odganjanje žlindre, in premikanje rezanja glavo na površino obdelovanca da oblikuje zarez, tako da je obdelovanec ločen.


V postopku rezanja, je ključno za zagotavljanje ali taljenje ali gorenje kovinskega materiala trajno in stabilno sposobnost rezanja in kakovost. Temperatura na vrhu reže mora doseči točko vžiga, in energija sproščena kovina in reakcija zgorevanja z zrakom samo ne pravzaprav zagotavlja da se proces gorevanja nadaljuje.


Prvič, ker se reža stalno hladi s pretokom kisika iz šobe, se temperatura rezalne površine zmanjša; Drugi, plast železovega oksida nastalega z gorenjem prekriva površino obdelovanca, in ovira difuzijo kisika, in ko koncentracija kisika je zmanjšana do določene mere, bo proces gorevanja ugasnil.

laser cutting machine

Pri rezanju debelih plošč, je rezalna hitrost razmeroma počasna, in hitrost gorenja površine obdelovanca je višja od hitrosti rezne glave. Po tem ko se gorevanje nadaljuje nekaj časa, se koncentracija kisika v zraku zmanjša, posledično proces gorenja se ugasne. Ko se rezilna glava premika,, se izvaja proces gorenja rezne površine občasno 2c kar bo privedlo do nihanja temperature prednje sprednje rezne, in kakovost reza postane slabša.


Obstajajo naslednje tehnične težave pri rezanju kovine debele plošče:

1. Kvazistabilen proces gorevanja je težko vzdrževati

2. Čistost kisika in tlak smer debeline plošče je težko ohranjati konstantna


Za ohranjanje stabilnost rezanja, potrebna čistost in tlak rezanja pretok kisika v smeri debeline plošče da ostane v bistvu konstanten. Obstajajo nasplošno trije načini za rešitev tega problema:

(1) Povečanje velikosti pomožnega pretoka zraka;

(2) Ujemanje z močjo primerne rezalne zmogljivosti

(3) Prilagodite ujemajočo hitrost rezanja.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)