Kaj je stiskalnica?

2023-03-08 10:59:56

What is a Press Brake?

Stiskalnica je kos proizvodne opreme, ki se uporablja za krivljenje pločevine. Stiskalnica je običajno ozka in dolga, tako da je mogoče z njo upogniti velike kose pločevine. Stiskalnica upogiba pločevino s spuščanjem luknjača na pločevino, ki je nameščena na vrhu matrice. Kovino lahko večkrat upognemo s stiskalnico, dokler ne dosežemo želene oblike.

 

"Katere vrste stiskalnih zavor obstajajo?"

Upogibanje pločevine zahteva veliko silo in za doseganje in oddajo te sile se luknjač spusti na pločevino na več različnih načinov. Metode uporabe sile so lahko hidravlične, pnevmatske, električne ali mehanske. Način uporabe sile je pogosto vključen v ime stiskalnice (npr. hidravlična stiskalnica, servo električna stiskalnica).

 

Zavorne stiskalnice se razlikujejo tudi glede na količino sile, ki jo lahko zagotovijo. Na stiskalnici je to znano kot tonaža; je merilo sile v tonah, ki jo lahko prenese stiskalna zavora. Običajno se hidravlične stiskalnice uporabljajo za doseganje zelo velikih količin sile, pnevmatske in servo električne stiskalnice pa zagotavljajo manjše količine sile.

 

Različne vrste stiskalnic imajo tudi različne hitrosti in natančnosti. Servo električna stiskalnica bo na splošno imela najvišjo stopnjo natančnosti. Pnevmatske in servo električne stiskalnice so prav tako običajno hitrejše od hidravličnih in mehanskih stiskalnic.

 

"Kaj je treba upoštevati pri upogibanju kovine s stiskalno zavoro?"

Zavorne stiskalnice lahko naredijo vrsto različnih krivin na različnih vrstah kovin. Pri nastavljanju postopka upogibanja je pomembno upoštevati vrsto kovine, ki se upogne, matrico, udarec in upogibno silo.

 

Vrsto kovine je pomembno razumeti zaradi različnih fizikalnih lastnosti med kovinami. Na primer, jeklo z visoko vsebnostjo ogljika bo zaradi razlik v duktilnosti in trdnosti na splošno manj upogljivo s stiskalnico kot mnoge aluminijeve zlitine. Kovine imajo običajno priporočen najmanjši radij upogiba, na katerega je mogoče upogniti material, ne da bi ga poškodovali.

 

Matrica in luknjač, ​​ki se uporabljata na stiskalni zavori, imata velik vpliv na proces upogibanja. Matrica je votel material, na katerega je pred upogibanjem nameščena kovina. Je zelo trd in močan material, ki je po obliki blizu želene oblike kovine, ki jo upognemo. Luknjač je trden material, ki se spusti na kovino. Ker pritiskanje udarca na kovino in matrico povzroči upogibanje kovine, morata biti obe obliki natančno prilagojeni upogibnemu delu. Pravilna kovinska oblika po operaciji stiskalnice je odvisna od velikosti in oblike prebijalcev in matric. Matrice in luknjači so običajno zasnovani tako, da jih je mogoče enostavno zamenjati za širok nabor opravil.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)