Kaj je giljotinski strižni stroj?

2023-03-14 10:14:18

Uvod:

Giljotinske škarje se uporabljajo za rezanje in oblikovanje pločevine v različnih predelovalnih panogah. Stroj je sestavljen iz stacionarnega rezila in gibljivega rezila, ki ga krmili hidravlični ali mehanski sistem. Pločevina se položi na rezalno mizo in premikajoče se rezilo spusti navzdol, da prereže kovino. Ta stroj se uporablja za izdelavo natančnih rezov v pločevini za uporabo v številnih izdelkih. V tem članku bomo podrobneje razpravljali o giljotinskem strižnem stroju, vključno z njegovimi vrstami, značilnostmi, prednostmi, pomanjkljivostmi in aplikacijami.

What is Guillotine Shearing Machine?

Vrste giljotinskih strižnih strojev: Obstaja več vrst giljotinskih strižnih strojev, izbira stroja pa je odvisna od zahtev specifične uporabe. Nekateri pogosti tipi giljotinskih strižnih strojev so.

1. Mehanski strižni stroji: 

Mehanske strižne stroje poganjajo motor in zobniki, ki upravljajo premikajoče se rezilo. Ti stroji so cenejši od hidravličnih škarij in so idealni za rezanje majhnih količin.

2. Hidravlični strižni stroji:

Hidravlični strižni stroji uporabljajo hidravlični sistem za napajanje premikajočega se rezila. Ti stroji so dražji od mehanskih strižnih strojev, vendar nudijo večjo moč in natančnost. Idealni so za rezanje velikih količin in za rezanje debelejših pločevin.

3. CNC strižni stroji:

CNC škarje so računalniško vodene naprave, ki nudijo natančne in ponovljive reze. Ti stroji so idealni za rezanje velikih količin in za rezanje kompleksnih oblik.

4. Stroji za striženje s spremenljivimi grabljami:

Stroji za striženje s spremenljivim naklonom omogočajo prilagoditev kota gibljivega rezila za optimizacijo rezalne učinkovitosti. Ti stroji so idealni za rezanje debelejših pločevin in za rezanje materialov, ki jih je težko rezati.


Značilnosti giljotinskih škarij

Giljotinski škarjalni stroj je vsestranski stroj, ki ponuja vrsto funkcij, zaradi katerih je primeren za široko paleto aplikacij. Nekatere ključne značilnosti giljotinskih škarij so:

1. Zmogljivost rezanja:

Zmogljivost rezanja giljotinskih škarij se razlikuje od stroja do stroja. Mehanske škarje lahko režejo plošče debeline do 6 mm. medtem ko lahko hidravlični škarjalni stroji režejo plošče debeline do 20 mm.

2. Dolžina rezanja:

Dolžina reza giljotinskih škarij je od 125 mm do 4000 mm. Izbira dolžine reza je odvisna od velikosti pločevine, ki jo je treba rezati.

3. Natančnost rezanja:

Giljotinski škarjalni stroji nudijo visoko stopnjo natančnosti rezanja, z nizkimi tolerancami do 0,1 mm. CNC strižni stroji ponujajo celo višje stopnje natančnosti rezanja, z nizkimi tolerancami do 0,01 mm.

4. Kot rezila:

Kot rezila giljotinskih škarij je mogoče prilagoditi, da optimizirate učinkovitost rezanja. Ta funkcija je še posebej uporabna, ko pri rezanju debelejših pločevin ali pri rezanju materialov, ki jih je težko rezati.

5. Zadnji merilnik

Merilo zadnjega dela giljotinskih škarij omogoča upravljavcu, da natančno postavi pločevino pred rezanjem. Ta funkcija zagotavlja, da je pločevina razrezana v pravilnem položaju, kar zmanjšuje odpad in izboljša učinkovitost.

 

Prednosti giljotinskih škarij:

Stroji za rezanje z giljotino se pogosto uporabljajo v različnih industrijah za rezanje in oblikovanje meta listov in plošč. Tukaj je nekaj prednosti uporabe giljotinskih škarij:

1. Visoka natančnost:

Giljotinske škarje so zasnovane za rezanje materialov z visoko natančnostjo in natančnostjo. zagotavljanje, da končni izdelek ustreza zahtevane specifikacije.

2. Visoka proizvodna zmogljivost:

Giljotinski škarjalni stroji lahko opravijo velik obseg dela in se lahko uporabljajo za širok spekter aplikacij. izdelava so idealna izbira za industrije z visokimi proizvodnimi zahtevami.

3. Vsestranskost:

Giljotinske škarje lahko režejo različne materiale. vključno z jeklom, aluminijem, bakrom in medenino. Režejo lahko tudi materiale različnih debelin in velikosti.

4. Stroškovno učinkovito:

Giljotinski strižni stroji so razmeroma dostopni v primerjavi z drugimi rezalnimi stroji, zaradi česar so stroškovno učinkovita možnost za podjetja, ki morajo redno rezati in oblikovati pločevino.

5. Nizko vzdrževanje:

Stroji za giljotinsko striženje so na splošno enostavni za vzdrževanje in zahtevajo minimalno vzdrževanje, kar zmanjša čas izpadov in poveča produktivnost.

6. Enostavnost uporabe:

Giljotinske škarje so preproste za upravljanje in zahtevajo minimalno usposabljanje, zaradi česar so dobra izbira za mala in srednje velika podjetja. podjetja.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)