Kako izbrati orodje za stiskalnico?

2023-03-17 13:16:10

1. Metoda hranjenja

Trenutno obstajata dve glavni metodi podajanja za upogibni center. Eno je dovajanje s prisesko, ki sesa ploščo skozi črpalko z negativnim tlakom. To zahteva, da je površina plošče gladka in ravna, da se zagotovi, da se obdelovanec med postopkom podajanja in vrtenja ne premakne.

How to Choose a Press Brake Tooling?


Drugi je dovajanje tipa stiskalne roke, ki vpne obdelovanec skozi zgornje in spodnje stiskalne čeljusti. Ta metoda ne zahteva, da je površina plošče gladka in ravna ter da obstajajo luknje, površinske vdolbine ali bolj zapletena linija obdelovancev. Dokler obstaja prostor za nalaganje. Sponka je v redu, vendar je vrsta priseska ni mogoče uporabiti. Čeljusti stiskalne roke so na splošno majhne in jih je mogoče prilagoditi obdelovancem manjše velikosti.

 

Oprema tipa sesalne skodelice se zelo razlikuje od tipa tlačne roke v strukturi in principu hranjenja, poleg tega pa ima veliko razliko v ceni. Če lahko oprema tipa sesalne skodelice zadosti povpraševanju, se lahko izbere središče za krivljenje tipa sesalne skodelice. Dobra izbira.

 

2 .Velikost razgrnitve obdelovanca

V primerjavi z opremo 2,5 metra je razlika med opremo 1 meter in opremo 25 metrov še vedno zelo velika. Največja prednost krivilnega centra je v masovni proizvodnji. Pri izbiri upogibnega središča je najboljša referenca velikost obdelovanca, ki ga je treba serijsko izdelati.


3. Debelina obdelovanca

Pri izbiri upogibnega stroja morajo stranke ugotoviti, ali gre za standardni tip ali prilagojen tip glede na debelino obdelovanca. Največja debelina krivljenja standardnega modela je 2,0 mm. Debelina do 3,0 mm.

 

4. Oblika upogiba

Zakaj morate prilagoditi upogibni center, ki uporablja univerzalni kalup? To je zato, ker ko naš spodnji zložljivi nož prepogne zadnji upognjeni rob, bo rob stiskalnega noža trčil v naš obdelovanec. tako da bo naš zadnji prepognjeni rob manjši od 90 stopinj. V tem primeru je potrebno prilagoditi zgornji stiskalni nož glede na postopek obdelovanca in ustrezno odrezati trčen del, da se lahko upogib izvede.

 

Obstaja veliko vrst orodij za rezanje po meri, ki se v glavnem analizirajo glede na specifični postopek upogibanja obdelovanca. Rezalna orodja so neodvisno razvita in proizvedena, tako da lahko strankam fleksibilno zagotavljajo prilagojene storitve.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)