Zakaj je treba v industriji pločevine uporabljati CNC V-stroj za rezanje utorov/CNC V-stroj za rezanje.

2023-03-08 11:03:03

Why need to use CNC V grooving machine/ CNC V-cut machine in the sheet metal industry.


Zdaj je v tem industrijskem okrožju CNC V-stroj za rezanje utorov postal zelo pogosta naprava. Torej, kakšna je uporaba stroja za utore? Kakšen je prihodnji razvoj CNC V stroja za utore? Oglejmo si podrobneje dve glavni kategoriji, ki ju bomo podrobneje opisali.


1. Procesne značilnosti V-utorov tankih meta pločevin pred krivljenjem. Ukrivljeni rob obdelovanca po upogibanju je majhen in nima polmera. Postopek upogibanja kaže, da je polmer roba obdelovanca po upogibanju sorazmeren z debelino obdelovanca, ki ga upogibate, ker je V na kovinski plošči po nastane utor, debelina preostalega pločevinastega materiala je le polovica debeline prvotnega pločevinastega materiala ali celo manjša, tako da se sorazmerno zmanjša tudi polmer roba obdelovanca po upogibanju. Poleg tega, ker debelina preostalega pločevinastega materiala po utoru v obliki črke V je majhna, deformacijska sila v času upogibanja je prav tako majhna, difuzija pa ne vpliva na neupognjeno območje, tako da površina obdelovanca upognjene pločevine nima loma.


Why need to use CNC V grooving machine/ CNC V-cut machine in the sheet metal industry.


2. Upogibna sila, potrebna za zmanjšanje upogiba pločevine, je znana iz postopka upogibanja. Upogibna sila materiala pločevine je tudi sorazmerna z debelino materiala pločevine, ki jo je treba upogniti, material kovinske pločevine pa je pred upogibanjem v obliki črke V. Po utoru je debelina preostale pločevine približno polovica debeline pločevine. originalni list ali manjši. tako da se upogibna sila, potrebna za upogibanje pločevine, ustrezno zmanjša, tako da je dolga pločevina na krivilnem stroju manjše tonaže. Možno je tudi upogniti. Lahko zmanjša naložbe v opremo in prihrani energijo.


3. Nekatere posebne materiale je mogoče upogniti v pravokotne cevi na običajnem upogibnem stroju z univerzalnim kalupom. Te vrste materiala ni mogoče upogniti na običajnem upogibnem stroju ali pa se za dokončanje dela uporabi posebna zasnova zapletenega kalupa. Vendar pa je z nadzorom globine V-utora materiala iz tanke kovinske pločevine mogoče upogniti posebno vrsto upognjenega materiala na običajnem upogibnem stroju z uporabo kalupa za splošne namene. Posebna metoda je: debelina preostalega pločevinastega materiala V-utora v zadnjem procesu upogibanja se nadzoruje na približno 0,3 mm, tako da je odbojni kot pri upogibanju majhen in se pravokotna cev po oblikovanju ne bo odbila in deformirala.


4. Pozicioniranje dolžine ukrivljene stranice pred upogibanjem Skobeljni žleb v obliki črke V za tanko kovinsko pločevino lahko uporabite za predhodno pozicioniranje dolžine ukrivljene strani pred upogibanjem in nato sledite predpisanemu V na upogibnem stroju. . Vrsta utora žice je upognjena, da se zagotovi točnost dolžine upognjene strani in lahko nadomesti funkcijo zadnjega materiala upogibnega stroja z numeričnim krmiljenjem. Seveda. predpostavka je, da mora pozicionirna natančnost skobeljnika V-tipa doseči +0,05 mm.


Why need to use CNC V grooving machine/ CNC V-cut machine in the sheet metal industry.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)